Drogi Widzu, podczas świadczenia usług przetwarzamy dostarczane przez Ciebie dane zgodnie z naszą Polityką RODO.
Kliknij aby dowiedzieć się jakie dane przetwarzamy, jak je chronimy oraz o przysługujących Ci z tego tytułu prawach.
Informujemy również, że nasza strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies.
Podczas korzystania ze strony pliki cookies zapisywane są zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
W każdej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie danych oraz wyłączyć obsługę plików cookies, informacje
jak to zrobić przeczytasz tutaj i tutaj.
Przez żołądek do serca... W starym przysłowiu odnajdujemy niby banalną prawdę. Najbliżej do serca jest przez żołądek, a miejscem, gdzie miłość unosi się w powietrzu jest... kuchnia. Zapach ostrych przypraw i błyskotliwe pomysły kulinarne mieszają się tu z przyjaźnią i miłością. Uosabia to historia trójki głównych bohaterów filmu Bon appetit!: dwóch kucharzy i somelierki.
Hanna (Nora Tschirner) jest zdolną somelierką i partnerką właściciela restauracji Thomasa (Herbert Knaup). Hanna ma dobry nos do wina, ale zupełny brak wyczucia do mężczyzn. Kiedy zachodzi w ciążę, jej związek z szefem popada w głęboki kryzys. Daniel (Unax Ugalde) pochodzi z Bilbao i rozpoczyna karierę jako kucharz w szwajcarskiej restauracji, zaprzyjaźniając się z Włochem Hugo (Giulio Berruti). Kiedy Daniel i Hanna zbliżają się do siebie, ich życie wywraca się do góry nogami. Droga do ich szczęścia wiedzie przez różne geograficznie i kulturowo Hiszpanię i Niemcy.
„Duża porcja miłości.” ABC
„To smakołyk dla fanów ze smakiem zainscenizowanych uniesień serca doprawionych dowcipem.” Kino-Zeit.de
„Akcja filmu rozkręca się tak, jak zaczyna smakować wytrawne wino - powoli. A to głównie dzięki Norze Tschirner.” Genialna. Kino.de
polecam za treść muzykę zdjęcia niepowtarzalny klimat